auto

Opgepast: gratis Flitsmeister-functies gaan geld kosten

Nieuwsmei 02, 11:54
De populaire navigatieapp Flitsmeister heb jij waarschijnlijk wel op je telefoon staan. Heel handig, maar nu komen bepaalde functies achter een betaalmuur te staan. Niet alleen komt er een betaalmuur, ook worden betaalde abonnementen duurder.
Vanaf 6 mei worden bepaalde functies toegevoegd aan het PRO-abonnement, een al bestaand abonnement voor de gebruikers van Flitsmeister. Je moet gaan betalen om je gemiddelde snelheid te zien bij een trajectcontrole. Gebruikers die niet betalen voor een PRO-abonnement worden nog wel gewaarschuwd voor trajectcontroles, maar kunnen dus niet meer zien of ze onder de maximumsnelheid blijven.

Ook niet meer gratis

Niet alleen vervalt deze functie voor gratis gebruikers, ook komt de mogelijkheid om Flitsmeister binnen Apple CarPlay en Android Auto achter een betaalmuur te staan. Met Apple CarPlay en Android Auto kun je Flitsmeister besturen vanaf het aanraakscherm van je auto.

Hoeveel kost da?

Het PRO-abonnement kost vanaf 6 mei 3 euro per maand. Dit is een euro duurder dan voorheen. Het nieuwe PRO Plus-abonnement gaat 7 euro per maand kosten. Daar worden wat functies toegevoegd: de mogelijkheid om boetes aan te vechten, de automatische ritregistratie en de flitsgeschiedenis.
Flitsmeister geeft aan de prijzen te verhogen en eerder gratis functies achter een betaalmuur te plaatsen zodat ‘de Flitsmeister-community ook de komende 15 jaar bediend kunnen blijven’. Dat betekent eigenlijk dat Flitsmeister meer geld nodig heeft om te investeren in de app.