whatsapp image 2024 04 12 at 151643

Ajax ziet Brobbey terugkeren en mist Berghuis en Henderson

Sportapr 12 , 15:06
Brian Brobbey kan zondag voor Ajax tegen FC Twente uitkomen. "Maar we moeten nog beslissen hoelang hij kan spelen en hoe we hem gaan gebruiken", zei trainer John van 't Schip op een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA.

Blessures

Brobbey is hersteld van een hamstringblessure en kon afgelopen zondag al kort invallen tegen Feyenoord. Trainer Van 't Schip hield zijn topscorer op de bank omdat Ajax al na 66 minuten tegen een achterstand van 6-0 aankeek.
Jordan Henderson en Steven Berghuis ontbreken ook tegen FC Twente. "Henderson komt maandag terug uit Engeland, waar hij zich aan zijn rug heeft laten behandelen", zei Van 't Schip. "Berghuis blijft last houden van zijn rug en knie. Hij heeft de groepstraining nog steeds niet hervat."

Ramaj uit roulatie

Diant Ramaj, Jay Gorter en Gaston Ávila zijn voorlopig ook niet inzetbaar voor Ajax, dat zesde staat in de Eredivisie. De club moet minimaal als vijfde eindigen als het de play-offs voor Europees voetbal wil ontlopen. FC Twente is de nummer 3 van de Eredivisie.
Feyenoord maakte vier van de zes doelpunten na balverlies van Ajax. "We willen graag opbouwen, maar als dat niet lukt, dan moeten we lange ballen naar voren spelen en aansluiten", zei Van 't Schip. "We zijn door een ondergrens gezakt. We hebben het ook mentaal en fysiek laten afweten. Ik zag geen team dat elkaar wilde helpen."

'Agressief getraind'

Van 't Schip erkende dat het maandag stil was op de training. "Maar later in de week zag ik dat mijn spelers weer energie kregen", zei hij. "We hebben agressief getraind. Het is een heel harde klap geweest, maar in de wedstrijd van zondag tegen FC Twente kunnen we ook weer iets goedmaken."