bayer kampioen

Bayer Leverkusen voor het eerst kampioen, fans bestormen het veld (VIDEO)

Sportapr 15 , 10:48
Bayer Leverkusen is voor het eerst in de clubhistorie landskampioen geworden. De club uit het westen van Duitsland was in de kampioenswedstrijd met 5-0 te sterk voor Werder Bremen. Victor Boniface en Granit Xhaka maakte de 1-0 en 2-0 in de afgeladen BayArena, waar Florian Wirtz vervolgens een hattrick maakte.
Bekijk de chaos op het veld na afloop hieronder:

Bayer Leverkusen kampioen

Door de 25e overwinning in 29 duels nam Leverkusen weer 16 punten voorsprong op Bayern München. Er zijn nog vijf duels te spelen in de Bundesliga.
Bayer Leverkusen wordt getraind door voormalig Spaans international Xabi Alonso, die bezig is aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Oranje-verdediger Jeremie Frimpong staat er onder contract. Hij viel in de kampioenswedstrijd in de tweede helft in.
Na de 4-0 van Wirtz betraden honderden fans het speelveld. De spelers sommeerden de uitzinnige supporters terug richting de tribune te gaan, waarna er verder gespeeld kon worden. Langs de kant werd er al voorzichtig feestgevierd. Op de tribunes zwaaiden fans met papieren schalen.
Nog voordat het laatste fluitsignaal had geklonken werd het veld opnieuw bestormd door een groot aantal onrustige fans. Veiligheidsmedewerkers probeerden dat nog te voorkomen, maar die poging bleek tevergeefs.

Fans Bayer Leverkusen het veld op

De spelers van de ongeslagen kampioen werden vervolgens besprongen door de fans, die massaal in het rood gekleed waren. Sommige fans hadden de tranen in hun ogen staan. Leverkusen won in 1993 voor het laatst een prijs: de Duitse beker. In 1988 veroverde de club de UEFA Cup. Doordat prijzen de laatste decennia uitbleven, werd de club ook gekscherend Bayer Neverkusen genoemd.
Bayer Leverkusen had zaterdag zonder te spelen al kampioen kunnen worden, maar concurrent Bayern München won op eigen veld met 2-0 van 1. FC Köln.
De afgelopen elf seizoenen werd Bayern kampioen. In het seizoen 2011/2012 ging er voor het laatst een andere club met de titel aan de haal: Borussia Dortmund.